Behice Lapoğlu, Yanıkkonak Meydanı Çeşmeli Kahve'de Vatandaşlarla Buluştu

Açılış konuşmasından sonra Behice Lapoğlu Cumhuriyet Mahallesi için hazırlamış olduğu, muhtarlık makamlarınca Tire'de ilk kez hayata geçirilecek olan projelerinin başlıklarına değindi.

 

Lapoğlu'nun projeleriyse şöyle:

 

1) Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgazın ulaşmadığı hane kalmayacak

 

2) Anne ve Bebek Hizmet Binası olacak

 

3) Yaşlılara Hizmet ve Bakımevi olacak

 

4) Cumhuriyet Mahallesi'nde çevreyle alakalı sorumluluk faaliyetleri sürdürülecek

 

5) Eğitim ve Kültürümüze katkı amaçlı yardımlaşma faaliyetlerimiz olacak.

 

Lapoğlu, bu projeler hayata geçirilirken mahalle sakinlerimizin görüş ve önerilerini alarak hayata geçireceğinin, kesinlikle vatandaşlarımızdan habersiz çalışmalar sürdürülmeyeceğinin de altını çizdi.

 

"Hizmette Güleryüz, Mahallemizde Değişim Zamanı" sloganıyla Mahalle sakinlerimizin öncelikli istek ve görüşlerini hızlı bir şekilde çözüme kavuşturarak; vatandaşlarımıza sunduğumuz hizmetin aksamasına asla izin vermeyeceğini söyledi.

 

İlçemizin tanınmış simalarından olan Cumhuriyet Mahallesi sakini A.Arif Güçlü Behice Lapoğlu'nun Azası olarak toplantıya katıldı. A.Arif Güçlü, Lapoğlu'nun planlamış olduğu proje ve hizmetlere destekçi olduğunu, Cumhuriyet Mahallesi'nin Tire'ye gelen ziyaretçilerin göz önünde bulunan bir mahalle olduğunu hatırlatarak; mahalle sınırlarımız içerisinde yer alan önemli kamu kuruluşlarının olduğunu söyleyerek önemli bir bakış açısıyla dikkat çekti. Bu yüzden Cumhuriyet Mahallesi'nin ve sakinlerinin gereken değerinin fazlasını hak ettiğini belirtti. "Öncelikle Cumhuriyet Mahallesi Muhtar Adayı Sayın Behice Lapoğlu Hanımefendi ve bizler ekibi olarak Cumhuriyet Mahallesi'nde daha önce benzeri görülmemiş çalışmalarımızın hemen hayata geçebilmesi için elbette ki siz kıymetli sakinlerimizin desteklerine ihtiyacımız var" dedi. Lapoğlu'nun diğer bir azası ise emekli teknik öğretmen İbrahim KOÇ, "muhtar adayımız Behice Hanım'la ve azaları olarak yapmış olduğumuz ziyaret ve toplantılar sonucunda bazı ilkleri başarmayı plandık. Cumhuriyet Mahallesi'nde muhtarlık hizmetinin gereken zirveye çıkmasını, bu hizmetin en önemli makamlardan biri olduğunu ve bunun içinde bazı yenilikler yapmayı kararlaştırdık. Tabiî ki yenilikçi görüş ve planlarımızı mahalle sakinlerimizle karara bağlayarak yapacağız. Ayrıca muhtarlıkla mahalle sakinlerinin iletişimin kolaylaşması adına vatandaşlarımızı bilgilendirerek, günümüz teknolojisinden istifade ederek bir elektronik posta sistemini (e-mail) hayata geçireceğiz. Eskisi gibi muhtarlığımıza uzak noktada kalan vatandaşlarımız yorulmadan bizlere gerek e-mail gerekse sakinlerimizle paylaşmış olduğumuz iletişim numaralarıyla bize ulaşabilecekler" dedi. Behice Lapoğlu'nun davetini geri çevirmeyen Ayten Gülsever ise, Cumhuriyet Mahallesi'nde doğalgaz enerjisinin tüm hanelere ulaşabileceğini, muhtar adayı Behice Hanım'ın Cumhuriyet Mahallesi için hazırladığı doğal gaz projesinin gerçekleşmesi oldukça mümkün olduğunu açıkladı. Ayrıca bu proje hayata geçirildiğinde sonuna kadar destekçi olacağını, gerekli aşamaların neler olduğunu katılımcılara bahsetti ve başvuru aşamasında yer alan önemli hazırlıklarda yol göstereceğini söyledi.

 

Şimdiye denk en farklı ve ilklerle dolu bir muhtarlık çalışmasına imza atan Behice Lapoğlu ve azaları mahalle halkının güzel teveccühlerini kazanmaya devam ediyor.

 

"MAHALLEMİZİN MUHTARLIĞINI EK İŞ OLARAK DEĞİL, TEK İŞ OLARAK YAPACAĞIMA SÖZ VERİYOR; SAYGI VE SEVGİLERİMLE DESTEKLERİNİZİ BEKLİYORUM" diyerek toplantı sonlandırıldı.