Güçlü hayatın engellerini bu tezgahla aşıyor

Tireli Arif Güçlü (61) mücadeleci kimliği, hayata bağlılığı ile birçok kişiye örnek olacak bir isim. Birçok Tirelinin yakından tanıdığı bir sima olan Güçlü, fiziksel engelli bir birey. Yıllar içinde fiziksel engeliyle yaşamayı, hatta onu engel olmaktan çıkaran Güçlü, evli ve üniversitede okuyan bir erkek çocuk babası.

28 YILDIR BU TEZGAHIN SAYESİNDE GEÇİNİYOR

Tire Engelliler Derneği’nin kurucu başkanı olan ve bugüne kadar çeşitli sivil toplum kuruluşu ve siyasi partilerde birçok çalışmaları olan ve faal sosyal yaşantısı ile bilinip takdir edilen Güçlü, hediyelik eşya tezgahında sattığı çoğunluğu takılarda oluşan eşyalarından elde ettiği kazançla ailesini 28 yıldır geçindirmekte.

SANDAVİÇÇİLER SOKAĞINDA SABİT SATIŞ MERKEZİ VAR

Sattığı takıların büyük çoğunluğunu kendisi yapan Güçlü’nün ‘Sandaviççiler Sokağı’nda küçük bir sabit satış mekanı var. Müşterilerini genel de burada ağırlayan Güçlü, kimi zaman, bayramlarda, seyranlarda pazarlarda da tezgah açmakta.

“BALIK VERMEYİN, BALIK TUTMAYI ÖĞRETİN”

İşinden, hayatından ve kazancından memnun olan ve şükretmeyi bilen Güçlü, “Allah’a çok şükür kimselere muhtaç olmadan çalışıyorum ve aileme yetecek kadar kazanıyorum. Bence engelli vatandaşlara balık verilmemeli. Benim durumumda olduğu gibi, balık tutması öğretilmeli ve bir balık avlama takımı verilmeli. Böylelikle engelli bireylerde üretmenin, hayatın bir parçası olmanın mutluluğunu yaşamalı.” şeklinde konuştu.