Avlanma sezonu açıldı ‘derya kuzuları’ tezgahlardaki yerini aldı

İSTAVRİT, HAMSİ VE SARDALYA’NIN KG’I 5 TL

Yaklaşık 40 yıldır balıkçılık sektöründe yer aldığını belirten Tire Kardeş Balıkçılık işletmecisi Serdar Usta, fiyatların geçen yılla aynı olduğunu belirtti. İstavrit, hamsi, sardalya’nın 5 TL olduğunu belirten Serdar Usta, İzmir balık halinde balıkların bol bol bulunduğunu denizden dönenen balıkçıların bereketle döndüklerini ifade etti.

BALIK ALIRKEN BOYUNUN KÜÇÜK OLMAMASINA DİKKAT EDİN !

Balıkların boyları konusuna da değinen Serdar Usta, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından alınan balık türlerine göre belli boyun altındaki balıkların avlanmasının ve satılmasının yasaklanması kararına tam destek verdiklerini, bu konuda İzmir Balık Halinde de sıkı bir kontrol olduğunu ifade etti.

“BALIK DÖRT MEVSİM TÜKETİLEBİLİR”

Sardalya, hamsi, istavrit, levrek, çupra, kefal, somon, barbun, tekir, kranyos, goppes, karides birçok çeşidi tezgahlarında bulundurduklarını belirten Serdar Usta, tüm Tirelileri sofralarını balıkla donatmaya çağırdı. Sağlık açısından yararları saymakla bitmeyen balığın tüketiminde gelişmiş ülkelerin çok altında olduğumuzu söyleyen Serdar Usta, sıcak havaların bahane olmadığını, balığın dört mevsim tüketilebilecek bir gıda ürünü olduğunu söyledi.

 

HABER: ORHAN KIZILBOĞA