Cumhurbaşkanlığı logosunun yanlış kullanılmamasına dikkat çekildi

LOGONUN DAHA DOĞRU VE UYGUN KULLANILMASI İSTENDİ

“Sayın Cumhurbaşkanımızın il ziyaretleri öncesinde ve esnasında; internet ve sosyal medya gibi sanal ortamlarda, organizasyon alanlarında ve diğer mecralarda Cumhurbaşkanlığı arması ile logosunun doğru ve uygun şekilde kullanılması hakkındaki İçişleri Bakanlığının ilgi yazısı ektedir. Söz konusu kurumsal logo ve armanın ekte vektörel hali yer almakta olup, gerçekleştirilecek ziyaretlerde ve yapılacak faaliyetlerde gerekli hassasiyetin gösterilmesi hususunda, gereğini arz ve rica ederim.”

Kaymakamlıktan yapılan açıklamanın devamında, ‘Cumhurbaşkanlığı Logosu’nun nasıl olması ve kullanılması gerektiği, ölçüleri v.s. gibi ayrıntı teknik bilgiler de kısaca yazılı olarak anlatıldı. Ayrıca ayrıntılı şekillerle, görsel olarak da izah edildi.

NASIL OLACAĞI DA YAZILI VE GÖRSEL OLARAK ANLATILDI

Yapılan bu açıklama ve izahatta şunlar ifade edildi: “Cumhurbaşkanlığı Logosu, ‘T.C. Cumhurbaşkanlığı’ yazısı ile Cumhurbaşkanlığı Arması’nın birlikte kullanımından oluşur. Logo; Cumhurbaşkanlığı’nın ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin görsel simgesidir.

Cumhurbaşkanlığı Logosu Ölçüleri; Logoyu oluşturan arma ile yazı arasındaki oranlamada kullanılan ölçü birimi, T.C. Cumhurbaşkanlığı yazısındaki formu yuvarlak olmayan bir harfin yüksekliği (T) olarak belirlenmiştir.  ‘T.C. Cumhurbaşkanlığı’ yazısının tümü büyük harflerle, tek satır olarak yazılır. Yazı Myriad Pro Regular karakterdedir. Benzer ya da farklı bir karakter kullanılmamalı, yazıda daraltma veya genişletme yapılmamalıdır.

 

 

HABER:  Kamuran KIZILBOĞA