Birinin ölmesi mi lazım!

Yaklaşık bir yılı aşkın bir süredir kimselerin yaşamadığı, bir kısmı kendiliğinde yıkılmış durumdaki metruk yapı, Dumlupınar ve Ertuğrul mahallesi sakinleri için büyük tehlike oluşturmakta. Her iki mahallenin sınırında bulunan Kaplançeşme ile Yavançeşme sokaklarının kesiştiği köşedeki yarısı yıkık yapının önünden her gün çoluk çocuk yüzlerce vatandaş geçmekte.

BELEDİYEDEN BİR EKİP İNCELEME YAPTI

Yola bakan duvar kısmının her an yıkılacak durumda olduğunu ve büyük tehlike arz ettiğini belirten Dumlupınar mahallesi muhtarı Halil Kaplanköylü, durumu Belediye yetkililerine aktardığını ve fen işlerinden gelen bir ekibin yaptığı incelemelerin ardından, ‘yapının sit alanı içerisinde olması sebebiyle yıkım işleminde bulunamayacaklarını’ açıklamasında bulunduklarını belirtti.

“BİRİLERİ GEÇTİĞİNDE İÇİM CIZ EDİYOR !”

Heran yıkılma riski bulunan yapının altında birilerinin kalması ve yaşamını kaybetmesi durumunda bunun hesabının verilemeyeceğini belirten Kaplanköylü, “Çocuklar bu yolu kullanıp okula gidip geliyor, kadınlar pazara gidiyor. Hemen bitişiğinde bulunan Karahayrettin Paşa (Kütük Minare) Camisine, çoğu yaşlı insanlardan oluşan cami cemaati namaz kılmaya geliyor. Yıkıldı yıkılacak durumdaki bu yapının önünde birileri geçtiği zaman içim cız ediyor. Lütfen rica ediyorum, yetkililerden bu binaya bir çözüm bulsunlar. İlla birilerinin ölmesi veya ciddi şekilde yaralanması mı gerekir.” dedi.

                                                                                    

HABER:  Kamuran KIZILBOĞA

FOTO: Yiğit SOYLU