Kirazoğlu’nun TEOG’daki büyük başarısı

Geçen yıl kaldırılan SBS (Seviye Belirleme Sınavı) yerine bu yıl ilk kez uygulanan TEOG (Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş) Sınavının ilk aşaması olan güz yarıyılı sınavları Kasım ayının sonlarında gerçekleşmişti. Sınavlar ilgili il çapındaki verilerin değerlendirilmesi tamamlandı ve il çapındaki okul başarı sıralamaları İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından açıklandı.

YÜZDELİK BAŞARISI % 69.1

Sadece devlet okullarının yer aldığı sıralamada, ilçemizde 1. olan okul Rasih Kirazoğlu Orta Okulu oldu. 414.6 puan ortalaması ve % 69.1 yüzdelik başarı dilimine sahip olan Kirazoğlu Okulu, İl çapında da 22. sırada yer buldu. % 67.8’lik başarı yüzdesi ile Tire 2.’si olan Fatih Orta Okulu ise il çapında ise 26. oldu.

İLK SINAV: % 30, İKİNCİ SINAV: % 40, OKUL BAŞARISI: % 30 ETKİLİ OLACAK

Üç ayaklı bir sistemden oluşan TEOG’da; Kasım ayında yapılan ülke çapındaki genel merkezi sınavın yanı sıra Nisan ayı içerisinde bir sınav daha yapılacak. Ayrıca üçüncü ayak olarak, öğrencilerin okuldaki başarı durumları, yani not ortalamaları da puan hesaplanırken dikkate alınacak. Genel puan hesaplanırken; Kasım ayında yapılan ilk sınav % 30, Nisan ayında yapılacak olan ikinci sınav % 40, öğrencinin okuldaki başarı durumu, not ortalaması % 30 olarak dikkate alınacak.

DÖRT SENEDEN BAŞARIDA ZİRVEYE YÜKSELME

8/A ve 8/B sınıflarında toplamda 48 öğrencinin yer aldığı Kirazoğlu Orta Okulu’nun Müdürü M. Hanifi Soylu ve Müdür Yardımcısı Betül Erdem ile sınıf öğretmenleri, öğrencilerin yakaladığı başarı ortalamasından memnun olduklarını söyledi. Başta fedakarca eğitim veren öğretmen arkadaşları olmak üzere öğrencilerine ve velilerine çok teşekkür eden Okul Müdürü M. Hanifi Soylu,  “Dört yıllık geçmişe sahip bir okul olmamıza rağmen kısa sürede kademeli olarak zirveye yükseldik. Geçen yıl SBS sınavında ilçe 2. olduk. Bu yıl eşdeğeri olan TEOG sınavında ilçe 1.’si olduk. Ayrıca geçmiş yıllarımızda iki kez TKY (Toplam Kalite Yönetimi) alanında ilçe birincisi olduk. Bu başarılarımız öğretmen, öğrenci ve velilerimizin koordineli şekilde bir arada olması ve çaba göstermesi ile oldu.”