Moda Tasarım Öğrencilerinden Yöresel Kıyafetler Defilesi

 43. Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Tire Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Moda Tasarım Bölümü öğrencilerinin ve öğretmenlerinin tasarlayıp diktiği kıyafetlerden oluşan Yöresel Kıyafetler Defilesi, dün tarihi Kutuhan'da gerçekleştirildi.

 

Defilede toplam 25 kıyafet öğrenciler tarafından sergilendi. Öğrencilerin sergilediği kıyafetlerin tamamı yöresel dokumalar, nakışlar ve desenler kullanılarak Ödemiş ipeği, beledi kumaşı, dantel kumaş, peştamal gibi kumaşlara işlenerek yapıldığı bildirildi.

 

Defile sonunda, Atam izindeyiz yazılı siyah pelerinli elbise ve Türk Bayrağı desenli Ay-Yıldızlı kırmızı elbise, 10. Yıl Marşı eşliğinde sergilendi.  Muhteşem bir defileye imza atan moda tasarım bölümü öğrencileri ayakta alkışlandı. 

 

Düzenlenen defile sonrası Büyük Tire gazetesine konuşan Okul Müdür Vekili Ülkü Gedik, " Bugün burada 43. Turizm haftası etkinleri kapsamında düzenlenen ve okulumuzun Moda Tasım Bölümü öğrencileri ve öğretmenleri tarafından hazırlanan yöresel kıyafetlerin defilesini izledik. Giyim ve Moda Tasarım öğretmenlerimiz Aysun Örcen, Keziban Kaya ve Emel Gülen, öğrencilerimizin hem kıyafetleri hazırlık aşamasında hem de çalışmalar sırasında yardımcı oldular. Bugün de burada güzel bir şekilde sundular. Öğrencilerimize destek olan yol gösteren Moda Tasarımı Bölümü öğretmenlerimize, öğrencilerimize, ve tüm katılımcılara teşekkür ederim " dedi.