ŞAİK’ten Görkemli Mezuniyet Töreni

2018-2019 eğitim yılının sonlarına geldiğimiz şu günlerde okulların son sınıflarında tatlı bir telaş hâkim olmuş durumda. Bu telaşı geçtiğimiz günlerde yaşayan okulların başında ŞAİK Lisesi geliyordu. Okul bahçesinde gerçekleştirilen mezuniyet töreninde 4 yıl boyunca büyük emek ve çaba harcayan öğrenciler düzenlenen törenle mezun olmanın hem sevincini hem de gururunu yaşadılar.

 

KATILIM YOĞUN OLDU

 

Okul bahçesinde kurulan dev platformda düzenlenen mezuniyet törenine katılım bir hayli yoğun oldu.  Başta mezun olan öğrencilerin aile, akraba ve arkadaşları olmak üzere çok sayıda kişinin katıldığı tören davetlilerden tam not aldı.

 

BAŞARILI ÖĞRENCİLER SAHNEYE ÇIKTI

 

Mezuniyet programında, 4 yıllık eğitimlerini başarıyla tamamlayan ilk üç öğrenci sahneye davet edildi.  Sırasıyla (1. Özlem Göbeklioğlu, 2. Ece Cengiz, 3. Merve Dönmez) sahneye davet edildi ve Okul Müdürü Mete Arslan ve öğretmenleri başarılı öğrencilere plâket ve çiçek takdimi yaptı. Program okul 1.’si Özlem Göbeklioğlu’nun geleneksel olarak yapılan ‘okul yaş kütüğüne’ isminin yazılı olduğu levhayı çakması ile devam etti. Başarılı öğrencilerin ardından sahneye bu kez bayrak ve okul flamasının bir alt sınıfa ‘devir-teslim’ edilmesi töreni ve hemen ardından mezun olan öğrencilerin tek tek isimleri söylenerek sahneye davet edilmesi ve en sonunda da tamamı sahneye çıkan son sınıf öğrencilerinin ‘10. Yıl Marşı’ ve ‘İzmir Marşı’ söyleyip kepleri havaya fırlatılması ile program sona erdi.