5 ay önce işlenen cinayetle ilgili 5 kişi tutuklandı

Geçen yıl ekim ayında gerçekleşen cinayetle ilgili oldukları iddia edilen beş kişi, son bir hafta içerisinde, jandarma tarafından yapılan operasyonlarla gözaltına alındı. Motosikleti ile seyir halindeyken, pompalı tüfekle vurularak yol kenarındaki su kanalına düşen ve yaşamını yitiren Yavuz Yılmaz (44) cinayeti ile ilgili yaşanan bu gelişme ile cinayet davası genişledi.

BİR HAFTA İÇİNDE BEŞ KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma olayla ilgili başlattığı soruşturma kapsamında geçen hafta O.D. ile C.S.'yi, önceki gün gündüz saatlerinde ise A.Y. (68) ile oğlu M.Y. (37) ve H.S.'yi (38) gözaltına aldı. İfadeleri alınmak üzere Ödemiş Jandarma Komutanlığı'na götürülen 5 şüpheli, ifadelerinin tamamlanmasının ardından sevk edildikleri adliyede tutuklandı.

CİNAYET NASIL OLMUŞTU ?                    

Cinayet olayı, geçen yıl 9 Ekim tarihinde komşu Ödemiş ilçesinde,Küçükavulcuk Mevkii'nde meydana geldi. Birgi Mahallesi'nden Ödemiş yönüne “09 RJ 157” plakalı motosikletiyle giden Yılmaz'a pompalı tüfekle ateş açılmıştı. Omzundan vurulan evli ve 1 çocuk babası Yılmaz, motosikletin direksiyon hakimiyetini kaybedip düşmüştü. Motosiklet devrilirken, kasksız olan Yılmaz, yol kenarındaki boş su tahliye kanalına düştü. Yoldan geçerken, silah sesini duyan diğer araçların sürücülerinin haber vermesi üzerine olay yerine gelen jandarma ve sağlık ekipleri, su tahliye kanalında Yılmaz'ın cesediyle karşılaşmıştı. Jandarmanın yaptığı incelemede, Yılmaz'ın üzerinde, 9 milimetre çapında ruhsatsız 2 tabanca bulundu. Tabancalara incelenmek üzere el konulmuştu. Yılmaz'ın cesedi, jandarma ekiplerinin ve savcının olay yerindeki incelemesinin ardından otopsi yapılmak üzere İzmir Adli Tıp Kurumu'nun morguna gönderilmişti.

HABER:  Kamuran KIZILBOĞA