TİRE'DE 8 OKUL 'OKULUM TEMİZ BELGESİ' ALDI

Milli Eğitim Bakanlığı ile Türk Standartları Enstitüsü (TSE) arasında, 27 Temmuz 2020 tarihinde imzalanan "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme İş Birliği Protokolü" kapsamında, hijyen şartlarının geliştirilmesi, enfeksiyon önleme ve kontrol süreçlerinin tutarlı, geçerli, güvenilir, tarafsız bir anlayışla sürdürülmesi amacıyla "Okulum Temiz" belgelendirme programı kapsamda Tire'de şartları yerine getiren 8 okul  belgelerini aldı. Belgeyi almaya hak kazanan, Ahi Evran M.T.A.L., 80. Yıl Cumhuriyet İlkokulu, Kurtuluş İlkokulu, Merkez Menderes İlkokulu, Mesleki Eğitim Merkezi, Öğretmen Melahat Aksoy İlkokulu, Rasih Kirazoğlu İlkokulu ve Şehit Mehmet Oruç İmam Hatip Ortaokuluna belgeleri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ogün DERSE tarafından takdim edildi. Projeye tüm okullar başvuru yaparken belgelendirme çalışmalarının devam edeceği öğrenildi.

 

SÜREÇ NASIL İŞLİYOR

Başvuru öncesi okullarım tarafından "Eğitim Kurumlarında Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi ve Enfeksiyonu Önleme Kontrol Kılavuzu" içerisinde belirtilen tüm faaliyetlerin, eylem planlarının, talimatların, eğitimlerin vb. işlemlerin tam olarak yerine getirilmesi, soru listesinde belirtilen şartların tamamlanmış olması gerekiyor.

Başvuru sonrasında, Milli Eğitim Bakanlığı ve TSE işbirliğinde oluşturulan eğitim programları ile yetkilendirilen Tetkik Görevlileri tarafından bu okullar yerinde denetlenip kontrol ve belgelendirmesi yapılıyor.