TİRE'DE CAMİLER, 5 VAKİT CEMAATLE İBADETE AÇILDI

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın, maske ve mesafe kurallarına uyularak tüm vakit namazlarının camilerde cemaatle kılınabileceğini açıklamasının ardından, bugün sabah namazı itibari ile camilerde 5 vakit namaz kılınmaya başlandı.

Erbaş'ın sosyal medya hesabından yaptığı açıklamanın ardından Tire'de ki camiler, sabah namazı için Kovid-19 tedbirleri alınarak ibadete hazır hale getirildi.

Vatandaşlar camilere maskeli ve evlerinden getirdikleri seccade ile sosyal mesafe kurallarına uyarak girdi. Şadırvanlar ve tuvaletlerin kapalı olduğu görüldü.

Konuyla ilgili gazetemize açıklama yapanyapan Tire Müftüsü Şaban Sadan, "Camilerimiz bugün itibari ile sabah namazıyla birlikte cemaatimize açıldı. 5 vakit namaz camilerimizde gerekli önlemler alınarak kılınabilecek. Cemaatimizden ricamız mutlaka maskelerini taksınlar, namaz sırasında sosyal mesafeye dikkat etsinler, seccadelerini evlerinden getirip abdestlerini de evlerinde alsınlar. Herşey sağlığımız için, inşallah en kısa zamanda vatanımız Koronavirüs salgınından tamamen kurtulur."dedi.