TİRE’DE, SOKAK HAYVANLARI AÇ KALMADI

Ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs salgını sebebiyle vatandaşların evlerinden çıkmaması, restoran, lokanta, cafe gibi yerlerin kapanması bölge halkı tarafından bakılan dostları da olumsuz etkiledi. Geçtiğimiz hafta sonu sokağa çıkma yasağının da gelmesiyle tamamen yalnız kalan sokak hayvanlarına Tire Belediyesi, veterinerler ve hayvanseverler kucak açtı. İki gün boyunca belediye tarafından ilçenin muhtelif yerlerine konulan beslenme odaklarına su ve mama bırakıldı.

 

Sokağa çıkma yasağı süresince sokak hayvanlarının ve doğada yaşayan hayvanların aç kalmaması için belirli noktalara yem, yemek ve susuz kalmamaları için su kapları yerleştiren veteriner hekimler konuyla ilgili gazetemize yaptığı açıklamada şunları söyledi:

 

“Pandemi Tedbirleri Kapsamında İçişleri Bakanlığı'nın aldığı karar ile ilan edilen ve 12 Nisan Pazar saat 24:00’e kadar süren sokağa çıkma yasağı süresinde, bizim can dostumuz olan sokak hayvanlarımızı unutmadık. Tire Belediyesi’ne verdiği desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz.”