Çalıntı araçla koyun çalan hırsızlarından biri yakalandı

 Nisan ayının ilk haftası Tire’de gerçekleşen iki hırsızlık olayının zanlısı olan şahıslar tespit edildi. 4 Nisan günü gece saatlerinde ilçe merkezi Paşa mahallesi Boduroğlu Sokak adresinde park halinde bulunan Ford Transit marka ve model minibüsü çaldığı iddia edilen şahıslar, bu araçla Ekinhisarı Caddesi üzerinde bulunan zeytinlikteki hayvan damında bulunan, Mustafa Şakir B. isimli vatandaşa ait 21 adet koyunu çalarak kayıplara karışmıştı.

ÇALINTI ARACI BAYINDIR’DA TERK ETTİLER

Olay sonrası kapsamlı incelemelere başlayan polisine Bayındır Jandarmasında aynı gün gelen haber ile düğü çözülmeye başladı. Olayda kullanılan çalıntı minibüsü Bayındır’ın Yusuflu köyü girişinde terk edilmiş halde Jandarma ekipleri, durumu Tire’ye bildirdi.

Gerek hırsızlıkların gerçekleştiği noktalar, gerekse aracın terk edildiği noktaya yakın tüm kameraları inceleyen ve derinlemesine araştıran güvenlik güçleri, her iki olayı gerçekleştiren şahısların da aynı kişiler olduğu tespitine ulaştı ve şahısların kimliklerini belirledi. Hırsızlık olayının zanlılarının Tire’nin TOKİ mahallesinde ikamet eden M.M. ve E.E. isimli kişiler olduğu öğrenildi.

YAKALANAN ŞAHIS 7 SUÇTAN ARANIYORMUŞ

Kimliği tespit edilen şahıslardan M.M., Tire İlçe Jandarması ile yapılan ortak operasyon sonucunda TOKİ mahallesinde yakalanırken, E.E. isimli şahıs ele geçirilemedi. Yakalanan M.M.’nin 7 farklı suçtan aramasının bulunduğu öğrenildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan M.M. tutuklanarak Ödemiş Cezaevine gönderildi. Öte yandan E.E. isimli şüpheliyi yakalama çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

 

HABER:  Kamuran KIZILBOĞA