Tire’yi tanıdılar

Tire Fatih Ortaokulu’nda öğrencilerin yaşadıkları kenti daha iyi tanıyıp bilmeleri için bir gezi projesi başlatıldı. Tarihi ve kültürel anlamda zengin bir geçmişe ve birikime sahip bir kentte yaşamasına rağmen birçok gencin ve çocuğun bundan haberi olmadığını gören Okul yönetimi, eğitim gören öğrencilerine yaşadıkları kent Tire’yi gezdirdi.

İKİ HAFTA SÜRECEK

Yaklaşık iki hafta sürecek olan “Tire’yi Tanıyoruz” adlı gezi projesi kapsamında okuldaki 5, 6, 7 ve 8. Sınıflara ait tüm şubelerdeki öğrencilerin tamamı ilçe merkezinde mini bir gezi turu yapacak. Bu çerçevede ilk gezi turu, 5/B ve 5/C sınıflarının 60 öğrencisinin katılımıyla dün gerçekleştirildi.

PROJENİN SORUMLULUĞUNU SOSYAL BİLİMLER ÖĞRETMENLER ÜSTLENDİ

Okulun sosyal bilimler öğretmenleri Özcan Topaloğlu, Selda Tiyrek ve Zehra Algen’in sorumlu olduğu projenin ilk gün programında öğrencilere Özcan Topaloğlu eşlik etti. Ayrıca Tirelilerin yakından tanıdığı araştırmacı, yazar, arşivci ve tarihçi Yılmaz Göçmen’de programın bir parçası oldu ve öğrencilere gezdikleri yerler ve tarihi mekanlar hakkında çok özel bilgiler verdi.

ÖZEL MEKANLARI, YILMAZ GÖÇMEN’İN VERDİĞİ BİLGİLER İLE ÖĞRENDİ

Gezilen yerler arasında; Kent Müzesi, İbni Melek ve Şah Süleyman türbeleri, Alay Parkı, Karahasan Camii, Yeşil İmaret, Havra (yıkılmış olan), Tahtakale Çarşısı, Uzun Çarşı, Ali Efe Hanı, nalbant esnafı, Yeni Camii, El Sanatları Çarşısı ve burada bulunan eski otantik zanaatların yapıldığı esnaf dükkanları vardı.

 

HABER:  Kamuran KIZILBOĞA