TİRELİ ESNAF DOLANDIRICILARIN TUZAĞINDAN SON ANDA KURTULDU

Bugün gerçekleşen olayda, Tire'de esnaflık yapan bir vatandaşı arayan dolandırıcılar kendisini bankacı olarak tanıtarak sağlık ile ilgili bir kampanyayı iptal etmek için vatandaşın kredi kartı bilgilerini alarak alışveriş yapmaya çalıştı.

Olayı İ.Ş.K isimli talihsiz adam gazetemize şu şekilde anlattı: "Dükkanımda otururken 0542 265 12 74 numaralı telefon beni aradı, esnaf olduğumuz için gelen aramaları açmak zorunda kalıyoruz. Arayan kişiler kullandığım kredi kartımdan 1600 Tl ödeme yapmam karşılığında 1 yıl boyunca sağlık alanıyla ilgili kampanyalardan yararlanabileceğimi ve seneye bu ücretin 4 bin Tl olacağını, bu yıl bu fiyata yapmamın iyi olacağını söyledi, bende böyle bir şeye ihtiyacımın olmadığı söyledim.

İŞLEMİ İPTAL ETMEK İSTEDİLER

Bunu söyleyenci bu işlemi iptal etmek için benden kredi kartımın 8 hanesini istediler. Vermek istemedim fakat dolandırıcılar bana diğer sekiz haneyi ve annemin kızlık soyadına kadar birçok bilgiyi söyledi. Böyle olunca bende onlara inandım ve istedikleri bilgileri verdim.

ŞİFRE İÇİN GELEN MESAJ ŞÜPHELENDİRDİ

Telefonu kapatınca telefonuma şifre geleceğini söylediler ve şifreleri onlara iletmemi istediler. Şifreler geldiğinde mesajın sonunda şifrelerinizi 'bir başka şahısla paylaşmayın' ifadesi yer alıyordu ve bu durum beni şüphelendirdi. Tekrar aradıklarında onların kaçıncı şahıs olduğunu onlara sordum, ama yine de tüm bilgilerimi bildikleri için devam ettim.

KART LİMİTİ YETMEDİĞİ İÇİN KURTULDU

Telefonu kapattığımda içim rahat etmedi ve genel merkezi aradım ve kartımı iptal etmek istediğimi söyledim, bugün içinde hesabımda yapılmak istenen işlemleri sordum, o esnada genel merkezle telefonla görüşürken hesabımdan 12 bin ve 8 bin TL'lik işlemlerin yapılmak istendiğini öğrendim, fakat kartımın limiti 5 bin TL olduğu için dolandırıcılar amacına ulaşamadı.

Buradan herkesi uyarıyorum, benim yasadığım bu duruma düşmemek için kimse telefonla arayan ve kendisinden kart şifresini isteyen şahıslara itibar etmesin hemen polisi arasın." dedi.