TİROMDER VE AKYOL ESNAFI İZMİR İÇİN SEFERBER OLDU

Tire Romanlar Derneği ve Akyol Caddesinde bulunan esnaflar, İzmir'de meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremden etkilenen vatandaşlar için tek yürek olup acil ihtiyaç olan battaniye, yorgan, çocuk bezi ve kadın petlerini araçlara yükleyip deprem bölgesine ulaştırdı. 

Acı olayın yaşadığı ilk saatlerden itibaren Türkiye  İzmir için tek yürek oldu. Deprem bölgesine farklı kurum ve kuruluşlardan ihtiyaç olan malzemeler ivedi bir şekilde temin edilmeye başlandı, bu kapsamda Tire Romanlar Derneği ve Akyol Caddesi esnafı da  başlattığı yardım toplama kampanyası ile İzmir'e destek oldu.

Tire'den yola çıkan yardım araçları Tire Romanlar Derneği Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlara teslim edildi. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tire Romanlar Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Karabacak: " Öncelikle İzmir'e geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum, yönetim kurulu üyelerimizle birlikte, Akyol Caddesi esnafı başta olmak üzere, Tireli esnaflarımızla en acil ihtiyaç olan battaniye, yorgan, çocuk bezi ve kadın petlerini  organize olup hep birlikte hızlı bir şekilde topladık. Tire'den yola çıkan iki yardım aracımızı, Yönetim kurulu üyelerimizle birlikte teslim ettik. Tireli esnaflarımız ve yönetim kurulu üyelerimize teşekkür ediyorum."ifadelerini kullandı.