Trafik Ekiplerinden Motosiklet Uygulaması

Ülkemizde ve şehrimizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinde seyretmesiyle birlikte ısınan havalar sonucu motosiklet kullanımı bir hayli artmış durumda. Bu sebepten ötürü Tire’de de trafik asayiş ekipleri Cumhuriyet Meydanı, İsmail Taşlı ışıklar ve Fatih Parkı önünde aynı anda motosiklet uygulaması yaptı. Uygulama neticesinde ekipler vatandaşları hem uyardı hem de kurallara uymayan sürücülere ceza kesti.

 

Uygulamayla ilgili olarak bilgi aldığımız polis memuru Muhammed Emin Polat şunları aktardı. “Havaların sıcak olmasıyla beraber motosikletler üzerinde uygulamalarımızın sayısını arttırdık. Bizim için öncelik vatandaşımızın can güvenliğidir. Bizim yazdığımız cezalar caydırıcı nitelikli cezalardır. Kask ve trafik kurallarına uyulmaları konusunda uygulama yapıyoruz. Kesinlikle kask takılmamasına ve trafik suçu işlenmesine müsaade etmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Öte yandan emniyet kaynaklarından alınan bilgiler ışığında denetlemelerin süreli olarak devam edileceği öğrenildi. Kurallara uymayan sürücülere cezaların kesileceği ve bu konuda taviz verilmeyeceği belirtildi.