YAKUTER, ‘MİLLİ GÖRÜŞ BELEDİYECİLİĞİ’Nİ BÜYÜKKALE’DE ANLATTI

Bu kapsamda önceki gün akşam saatlerinde Büyükkale Köyü’ne giden Sadredttin Yakuter, burada köy kahvehanesinde bulunan genç, yaşlı çok sayıda Büyükkale sakinine yönelik kısa bir konuşma yaparak, hedeflediği belediyecilik anlayışını, hayalindeki Tire’yi anlatarak, köylü vatandaşlardan destek istedi.

Kalabalık durumdaki kahvehane sakinlerinin dikkatle dinlediği Yakuter, ‘mazlumdan oy alıp, egemenlere hizmet etmeyeceğini’ söyledi. Yakuter, ayrıca köylü ve çiftçi vatandaşlara yönelik olarak hazırladığı ve halkın teveccühü sonrasında göreve gelmesi halinde hayata geçirmeyi düşündüğü projeler hakkında da açıklamalarda bulundu. Yakuter, örnek olarak; meyve suyu imalat tesisi ve tarım ürünlerine yönelik soğuk hava deposu kurma projelerini anlattı.

“Köylerin kalkınması demek, kentin de kalkınması demek olduğunu” ifade eden Yakuter, göreve gelmeleri halinde halkın yanında olan, halkın aşını ve işini geliştiren sıradışı bir belediyecilik anlayışı ile çalışacaklarını söyledi. Yakuter, ayrıca köydeki birkaç küçük esnafı da gezdi ve sohbette bulundu.