meritking giriş kingroyal giriş

Hayata tempo tutuyorlar

Tire 04.07.2014 - 10:00, Güncelleme: 19.02.2023 - 03:58
 

Hayata tempo tutuyorlar

Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin zihinsel engellilere yönelik 1 yıl önce kurduğu “Ritim” gurubu başarıdan başarıya koşuyor. Çeşitli konser ve etkinliklerde sahne alan engellilerin yeni hedefi ise orkestraya dönüşebilmek.
Tire’de, zihinsel engellilerden oluşan “ritim” gurubu başarıdan başarıya koşuyor. Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından yaklaşık 1 yıl önce kurulan toplam 14 kişilik ritim topluluğu ilçe içinde ve dışında düzenlenen çeşitli konser ve sosyal etkinliklerde başarıyla sahne alıyor. Topluluğun ağırlıklı olarak zihinsel engellilerden oluştuğunu kaydeden müzik eğitmeni Birol Sardoğan, “Gurubun içinde 2 bedensel engelli öğrencimizde yer alıyor. Bir yıl önce bu projeyle yola çıkarken, bu kadar başarılı olacağımızı düşünmüyordum. Öğrencilerimizin kısa sürede dünyası müzik oldu. Ritim sayesinde, başta aileleri olmak üzere çevreleriyle son derece sağlıklı iletişim kurabiliyorlar. Sosyal alanda ise oldukça mesafe aldılar” dedi. “ROMAN” RİTİMLERİNİ SEVİYORLAR Haftada toplam 15 saat ritim çalıştıklarını ifade eden Sardoğan, “Ritim duygusu farklı bir unsur. Ekran ve sahnelere çıkan birçok tanınmış sanatçının aslında ritim duygusunun çok fazla gelişmediğine tanık oluyoruz. Ancak, topluluğumuzdaki öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez tanıştıkları müzik aletleriyle kendilerini ritme adadılar. Çok çabuk öğreniyorlar. Darbuka, bendir, tef, davul, bongo ve tumba gibi vurmalı müzik enstrümanlar ile 4/4’lük, 2/4’lük ve 9/8’lik ritim kalıplarını uyum içinde seslendiriyorlar. En çok 9/8’lik ritm kalıbını seviyorlar. Bir bakıma hayata ritim ile tempo tutuyorlar. Hedefimiz, gurubumuzu orkestraya dönüştürebilmek” diye konuştu. ÜCRETSİZ SERVİS VE YEMEK Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke ise engellilere yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. Müdür Eke, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün bize verdiği görevler doğrultusunda hareket ediyoruz. Merkezimizde, ritim gurubunun yanı sıra bedensel ve zihinsel engellilerden oluşan halk oyunları ekibimizde faaliyet gösteriyor. Onlara ve ailelerine açtığımız okuma yazma ve meslek edindirme kurslarıyla farklı alanlarda da destek oluyoruz. Rehabilitasyon ve sosyalleşme sürçlerini düzenlediğimiz gezi etkinlikleri ile tamamlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için açtığımız kurslarda öğrencilerimizi servislerle evlerinden alıp, dersleri bittikten sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Öğle yemeklerini ise ücretsiz karşılıyoruz” dedi.     HABER: BÜYÜK TİRE HABER MERKEZİ 
Tire Halk Eğitimi Merkezi’nin zihinsel engellilere yönelik 1 yıl önce kurduğu “Ritim” gurubu başarıdan başarıya koşuyor. Çeşitli konser ve etkinliklerde sahne alan engellilerin yeni hedefi ise orkestraya dönüşebilmek.

Tire’de, zihinsel engellilerden oluşan “ritim” gurubu başarıdan başarıya koşuyor. Tire Halk Eğitimi Merkezi tarafından yaklaşık 1 yıl önce kurulan toplam 14 kişilik ritim topluluğu ilçe içinde ve dışında düzenlenen çeşitli konser ve sosyal etkinliklerde başarıyla sahne alıyor. Topluluğun ağırlıklı olarak zihinsel engellilerden oluştuğunu kaydeden müzik eğitmeni Birol Sardoğan, “Gurubun içinde 2 bedensel engelli öğrencimizde yer alıyor. Bir yıl önce bu projeyle yola çıkarken, bu kadar başarılı olacağımızı düşünmüyordum. Öğrencilerimizin kısa sürede dünyası müzik oldu. Ritim sayesinde, başta aileleri olmak üzere çevreleriyle son derece sağlıklı iletişim kurabiliyorlar. Sosyal alanda ise oldukça mesafe aldılar” dedi.

“ROMAN” RİTİMLERİNİ SEVİYORLAR

Haftada toplam 15 saat ritim çalıştıklarını ifade eden Sardoğan, “Ritim duygusu farklı bir unsur. Ekran ve sahnelere çıkan birçok tanınmış sanatçının aslında ritim duygusunun çok fazla gelişmediğine tanık oluyoruz. Ancak, topluluğumuzdaki öğrencilerimiz hayatlarında ilk kez tanıştıkları müzik aletleriyle kendilerini ritme adadılar. Çok çabuk öğreniyorlar. Darbuka, bendir, tef, davul, bongo ve tumba gibi vurmalı müzik enstrümanlar ile 4/4’lük, 2/4’lük ve 9/8’lik ritim kalıplarını uyum içinde seslendiriyorlar. En çok 9/8’lik ritm kalıbını seviyorlar. Bir bakıma hayata ritim ile tempo tutuyorlar. Hedefimiz, gurubumuzu orkestraya dönüştürebilmek” diye konuştu.

ÜCRETSİZ SERVİS VE YEMEK

Tire Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Turhan Eke ise engellilere yönelik çalışmaların devam edeceğini söyledi. Müdür Eke, “Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü’nün bize verdiği görevler doğrultusunda hareket ediyoruz. Merkezimizde, ritim gurubunun yanı sıra bedensel ve zihinsel engellilerden oluşan halk oyunları ekibimizde faaliyet gösteriyor. Onlara ve ailelerine açtığımız okuma yazma ve meslek edindirme kurslarıyla farklı alanlarda da destek oluyoruz. Rehabilitasyon ve sosyalleşme sürçlerini düzenlediğimiz gezi etkinlikleri ile tamamlıyoruz. Engelli vatandaşlarımız için açtığımız kurslarda öğrencilerimizi servislerle evlerinden alıp, dersleri bittikten sonra tekrar evlerine bırakıyoruz. Öğle yemeklerini ise ücretsiz karşılıyoruz” dedi.

 

 

HABER: BÜYÜK TİRE HABER MERKEZİ 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuktire.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.