meritking giriş kingroyal giriş

Bayındır çiçeğiyle kalkınıyor

Tire 16.05.2016 - 11:41, Güncelleme: 19.02.2023 - 03:58
 

Bayındır çiçeğiyle kalkınıyor

Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, çiçekçilik sektörünün ilçe ekonomisine katkısının 100 milyon lira civarında olduğunu söyledi.
Bayındırlı çiçek üreticisinin ilçe ekonomisine katkısı her geçen gün artıyor. Ege ve İzmir’de çiçekçiliğin merkezi haline gelen ilçede, çiçekçilik sektörüne yapılan yatırımlar çığ gibi büyüyor. Bayındırlıların büyük ölçüde geçim kaynağı haline gelen çiçekçilik her yıl ilçe ekonomisine yaklaşık 100 milyon lira katma değer sağlıyor. Kısa süre önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bayındırlı çiçek üreticileri arasında gerçekleştirilen mevsimlik toplu çiçek alımı törenine katılan Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır'dan aldığı yıllık çiçek alımını 12'den 17 milyon liraya çıkaracağının müjdesini vermesiyle çiçek üreticilerinin yüzü güldü. Yörede, bağımsız üretimin yanı sıra sözleşmeli üretim modelinin uygulanmasıyla üreticinin elinin güçlendirdiğini ifade eden Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOP) Başkanı Ersoy Sümerkan,  ilçede, 700’ün üzerinde faal çiçekçilik işletmesi bulunduğunu söyledi. ÇİÇEK İHTİSAS BÖLGESİ KURULACAK Sümerkan, “1960’lıyıllardan sonra düzenlenen “üzüm” ve “karpuz” festivallerinin zamanla kendiliğinden yok oldu. 19 yıldır aralıksız çiçek festivali düzenleniyor. Festival sayesinde Türkiye artık Bayındır’ın çiçeklerini öğrendi. Çiçeklerimiz, sevgi ve güzelliği tüm ülkeye taşıdı. Ülke genelinde olduğu kadar yurt dışında da festivalimizin daha çok tanınmasını temenni ediyoruz. Toplam 6 bin kişinin üzerinde insanımız bu sektörden gelir elde ediyor. Yılda, ortalama 50 milyon adet mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki üretiyoruz. Yer örtücü bitkilerimiz Türkiye’nin her yerine satılıyor. İlçe ekonomisine katkımız 100 milyon lira civarında” şeklinde konuştu. Arıkbaşı’nda kurulması planlanan Çiçekçilik İhtisas Bölgesi’nin çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.     HABER:  Büyük Tire Haber Merkezi  
Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ersoy Sümerkan, çiçekçilik sektörünün ilçe ekonomisine katkısının 100 milyon lira civarında olduğunu söyledi.

Bayındırlı çiçek üreticisinin ilçe ekonomisine katkısı her geçen gün artıyor. Ege ve İzmir’de çiçekçiliğin merkezi haline gelen ilçede, çiçekçilik sektörüne yapılan yatırımlar çığ gibi büyüyor. Bayındırlıların büyük ölçüde geçim kaynağı haline gelen çiçekçilik her yıl ilçe ekonomisine yaklaşık 100 milyon lira katma değer sağlıyor. Kısa süre önce, İzmir Büyükşehir Belediyesi ile Bayındırlı çiçek üreticileri arasında gerçekleştirilen mevsimlik toplu çiçek alımı törenine katılan Ulaştırma Habercilik ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Bayındır'dan aldığı yıllık çiçek alımını 12'den 17 milyon liraya çıkaracağının müjdesini vermesiyle çiçek üreticilerinin yüzü güldü. Yörede, bağımsız üretimin yanı sıra sözleşmeli üretim modelinin uygulanmasıyla üreticinin elinin güçlendirdiğini ifade eden Bayındır Çiçek Üreticileri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi (BAYÇİKOP) Başkanı Ersoy Sümerkan,  ilçede, 700’ün üzerinde faal çiçekçilik işletmesi bulunduğunu söyledi.

ÇİÇEK İHTİSAS BÖLGESİ KURULACAK

Sümerkan, “1960’lıyıllardan sonra düzenlenen “üzüm” ve “karpuz” festivallerinin zamanla kendiliğinden yok oldu. 19 yıldır aralıksız çiçek festivali düzenleniyor. Festival sayesinde Türkiye artık Bayındır’ın çiçeklerini öğrendi. Çiçeklerimiz, sevgi ve güzelliği tüm ülkeye taşıdı. Ülke genelinde olduğu kadar yurt dışında da festivalimizin daha çok tanınmasını temenni ediyoruz. Toplam 6 bin kişinin üzerinde insanımız bu sektörden gelir elde ediyor. Yılda, ortalama 50 milyon adet mevsimlik çiçek ve yer örtücü bitki üretiyoruz. Yer örtücü bitkilerimiz Türkiye’nin her yerine satılıyor. İlçe ekonomisine katkımız 100 milyon lira civarında” şeklinde konuştu. Arıkbaşı’nda kurulması planlanan Çiçekçilik İhtisas Bölgesi’nin çalışmaları ise tüm hızıyla sürüyor.

 

 

HABER:  Büyük Tire Haber Merkezi

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuktire.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.