meritking giriş kingroyal giriş

Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

29 Ekim Kadınları Derneği Tire Şubesi Basın Açıklaması

Gündem 11.03.2026 - 12:30, Güncelleme: 11.03.2026 - 12:30
 

29 Ekim Kadınları Derneği Tire Şubesi Basın Açıklaması

7 Mart 2026 günü, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş hakkında yapılan negatif yorumlara istinaden bir açıklama yapma gereğini malesef ki hissetmiş bulunmaktayız. Tire, Ödemiş, İzmir, ve Kahrat'tan çok değerli kadınlarımızla gerçekleştirilen yürüyüşün amacından saptırılmak istenildiğini ne yazık ki görmüş bulunmaktayız. Bizans kıyafetli, Mısır firavunu gibi söylemlerle aslı ve amacı saptırılarak lanse edilmiştir. Orada, tarihten günümüze, Mısır firavununu yenen güçlü Kleopatra figürü, İzmir'i fetheden savaşçı Amazon kadını İzmir Aşkına Derneği gösteri ekibi tarafından temsil edilmiş, Harmandalı da oynanmıştır. Ama ne yazık ki kırpılarak servis edilen görüntülerde Ödemiş Konaklı Köy Tiyatrosu ve şalvarlı emekçi kadınlar, şehrimizin ileri gelen güçlü kadınları, Hadi Gari Kadın Kooperatifinin emekçi kadınları, çeşitli siyasi partilerin önde gelen kadınları, sivil toplum örgütlerinin, ve halkımızın değerli katkıları hiçe sayılmıştır. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla, söylenen türkülerle kadına şiddetin her türlü karşısında olduğumuzu dile getirdik. Savaşçı kadının içindeki gücü temsil eden ateşi yaktık. Ama malesef ki bu görüntüler es geçilerek hedef gösterildik. Güçlü kadının yeri geldiğinde Zeybek oynayan bir Efe, yeri geldiğinde bir savaşçı, yeri geldiginde bir kraliçe, yeri geldiğinde şalvarını giyip tarlaya inen bir emekçi olduğunu anlatan bu temsil bir itibarsızlaştırma saldırısına dönmüştür. Bizler dün de, bugün de, yarın da zulme uğrayan, baskılanan, şiddete maruz kalıp emeği hiçe sayılan kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüzü tekrar kutlar, bizi destekleyerek yanımızda olan tüm kurum, kuruluş ve çok değerli dostlarımıza teşekkür ederiz. Saygılarımızla. 29 Ekim Kadınları Derneği Tire Şubesi Yönetim Kurulu
7 Mart 2026 günü, 8 Mart Emekçi Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen yürüyüş hakkında yapılan negatif yorumlara istinaden bir açıklama yapma gereğini malesef ki hissetmiş bulunmaktayız. Tire, Ödemiş, İzmir, ve Kahrat'tan çok değerli kadınlarımızla gerçekleştirilen yürüyüşün amacından saptırılmak istenildiğini ne yazık ki görmüş bulunmaktayız. Bizans kıyafetli, Mısır firavunu gibi söylemlerle aslı ve amacı saptırılarak lanse edilmiştir. Orada, tarihten günümüze, Mısır firavununu yenen güçlü Kleopatra figürü, İzmir'i fetheden savaşçı Amazon kadını İzmir Aşkına Derneği gösteri ekibi tarafından temsil edilmiş, Harmandalı da oynanmıştır. Ama ne yazık ki kırpılarak servis edilen görüntülerde Ödemiş Konaklı Köy Tiyatrosu ve şalvarlı emekçi kadınlar, şehrimizin ileri gelen güçlü kadınları, Hadi Gari Kadın Kooperatifinin emekçi kadınları, çeşitli siyasi partilerin önde gelen kadınları, sivil toplum örgütlerinin, ve halkımızın değerli katkıları hiçe sayılmıştır. Yürüyüş boyunca atılan sloganlarla, söylenen türkülerle kadına şiddetin her türlü karşısında olduğumuzu dile getirdik. Savaşçı kadının içindeki gücü temsil eden ateşi yaktık. Ama malesef ki bu görüntüler es geçilerek hedef gösterildik. Güçlü kadının yeri geldiğinde Zeybek oynayan bir Efe, yeri geldiğinde bir savaşçı, yeri geldiginde bir kraliçe, yeri geldiğinde şalvarını giyip tarlaya inen bir emekçi olduğunu anlatan bu temsil bir itibarsızlaştırma saldırısına dönmüştür. Bizler dün de, bugün de, yarın da zulme uğrayan, baskılanan, şiddete maruz kalıp emeği hiçe sayılan kadınlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz. Bu vesile ile 8 Mart Emekçi Kadınlar Günümüzü tekrar kutlar, bizi destekleyerek yanımızda olan tüm kurum, kuruluş ve çok değerli dostlarımıza teşekkür ederiz. Saygılarımızla.
29 Ekim Kadınları Derneği Tire Şubesi Yönetim Kurulu
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuktire.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.