Cami bahçesi otoparka dönüştü paylaşımı
Cami bahçesi otoparka dönüştü paylaşımı
Tirenin en büyük camilerinden biri olan, Tahtakale Çarşısı yakınlarındaki Yeni Camiinin bahçesi içinde Müftülüğe bağlı Kuran Kursu ve aynı zamanda Osmanlı döneminden kalma mezarların bulunduğu küçük bir mezarlık bulunmakta. İşlek bir cadde olan Fevzi Paşa Caddesi üzerindeki Yeni Camii de Tirelilerin ibadetini yapma noktasında ilgi gösterdiği mabetlerden biri.
Tire’nin en büyük camilerinden biri olan, Tahtakale Çarşısı yakınlarındaki Yeni Camiinin bahçesi içinde Müftülüğe bağlı Kur’an Kursu ve aynı zamanda Osmanlı döneminden kalma mezarların bulunduğu küçük bir mezarlık bulunmakta. İşlek bir cadde olan Fevzi Paşa Caddesi üzerindeki Yeni Camii de Tirelilerin ibadetini yapma noktasında ilgi gösterdiği mabetlerden biri.
Cami bahçesinde zaman zaman park halinde bir veya birden çok araç bulunmakta. Cami bahçesinde park halinde araç bulunmasını doğru bulmayan bazı vatandaşlar, gördükleri bu manzarayı cep telefonları ile fotoğraflayarak sosyal medyada paylaşarak duruma tepki göstermekte. Bunlardan biri olan Tireli araştırmacı yazar Yılmaz Göçmen, camilerin ve bu mekanlara ait bahçelerin herkese ait yerler olduğunu kişisel amaçlar için kullanılmaması gerektiğini belirtip eleştirisini dile getirdi.
HABER: Ali YILDIZ
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

