Eskiobalı öğrenciler Dikili ve Ayvalıkı keşfetti
Eskiobalı öğrenciler Dikili ve Ayvalıkı keşfetti
Eskioba İlkokulu öğrencileri, veli ve öğretmenleri ile birlikte Egenin güzide tatil beldeleri Dikili ve Ayvalıka gezi düzenledi. Birçoğunun ilk kez gördüğü, yurdumuzun bu güzel köşeleri, geziye katılan tüm öğrenciler velileri tarafından çok beğenildi.
Tire’nin kırsal mahallelerinde yer alan en büyük okullardan olan Eskioba İlkokulu’nda, son günlerini yaşadığımız 2016-2017 eğitim öğretim sezonunda okul gezisi düzenlendi. İsteyen öğrencilerin velileri ile birlikte katıldıkları gezinin rotası Ege’nin güzide tatil beldeleri olan İzmir’in Dikili, Balıkesir’in Ayvalık ilçeleri oldu.
DİKİLİ VE AYVALIK’IN EN GÜZEL KÖŞELERİNİ GÖRDÜLER
Okul Müdürü Özgür Yükçü ve sınıf öğretmeni Mustafa Akçıl’ın katıldığı geziyi öğrenciler ve veliler çok beğendi. Geziye katılan öğrenci ve velilerin birçoğunun ilk kez görme fırsatı buldukları tatil mekanları, ülkemizin en çok ilgi gören tatil beldeleri arasında.
Ayvalık’ta ünlü Sarımsaklı Plajı, Cunda Adası, Şeytan Sofrası ve Ayvalık ilçe merkezini gezen okul heyeti, Dikili’de de yine ilçe merkezi ve güzel plajları dolaşan öğrenciler, Ayvalık tostu yiyip, tekne turu da yaptıkları gezide unutulmaz anlar yaşadılar.
ÖĞRENCİLER HEM EĞLENDİ, HEM GEZDİ, HEM DE ÖĞRENDİ
Geziyi düzenleyen sınıf öğretmeni Mustafa Akçıl okul gezilerinin öğrenciler için faydalarını şöyle ifade etti: “Öğrencilerin kapalı ortamlardan, sürekli yaşadıkları çevreden kurtuldukları için sevinerek katıldıkları ve doğrudan eğlenerek bilgi ve tecrübeye ulaşmaları gibi fayda sağlar. Eğlenerek, öğrenme olanağı sağlar. Öğrencinin birçok duyu organı devreye girdiği için, daha sağlam ve unutulmayan bilgiler oluşturulur. Zekâ alanlarının gelişimine katkıda bulunur. Geziler çocuklara; olayları, kişileri, doğal koşulları içinde tanıma, bu kişilerin sorunlarını kavrama, eleştirici düşünme yeteneğini geliştirme, kişilere ve olaylara nesnel ölçülerle yaklaşma, sorumluluk duygusu gibi önemli davranışlar kazandırmaktadır.”
“HER ZAMAN GEZME FIRSATI BULAMIYORUZ”
Geziye katılan öğrenci velisi Hale Oğuztürk ise gezi hakkında, bu gezilerin çok verimli olduğunu çocukların gezerek ve yaşayarak da öğrenmelerini sağladığını ifade etti. Bu gezilerin her yıl öğrenci ve velilere düzenlenmesi gerektiğini söyledi. Oğuztürk; “Biz Eskioba köyünde ikamet ettiğimiz için her zaman gezme fırsatı bulamıyoruz. Geziyi düzenleyen idareci ve öğretmenlere teşekkür ederim” dedi.
HABER: Zübeyir TABAK
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

