meritking giriş kingroyal giriş

Sitenin solunda giydirme reklamı denemesidir

Kocaoğlu Tire’de Çiçek’e verilen oydan fazlasını aldı

01.04.2014 - 14:59, Güncelleme: 19.02.2023 - 03:58
 

Kocaoğlu Tire’de Çiçek’e verilen oydan fazlasını aldı

Tire’nin bu yıl ‘Bütünşehir Yasası’ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içine girmesi ile Tireli seçmenler, Pazar günü yapılan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı için de oy kullandı. Seçim heyecanı ve çekişmesinin yaşandığı alanlardan biri de burası idi.
İki dönemdir İzmir’de büyükşehir belediye Başkanlığı yapan ve bu seçimde yine CHP’nin adayı olarak meydanlara çıkan Aziz Kocaoğlu, AK Parti’nin halktan gelen büyük talep üzerine ikna edip İzmir’e büyükşehir belediye başkan adayı yaptığı Binali Yıldırım, MHP adına yarışa giren Küçük Menderes Havzası’nın yetiştirdiği bir isim olan Murat Taşer, iki dönem Kemalpaşa’da belediye başkanlığı yapmış olan ve halen Kemalpaşa’da ‘efsane başkan’ ismiyle anılan Saadet Partisi adayı Mehmet Ali Özüdoğru, HDP’nin eş başkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, Demokrat Parti adayı Osman Varol, Büyük Birlik Partisi adayı Vural Turan, Demokratik Sol Parti adayı Selçuk Karakülçe ve İşçi Partisi adayı Hüseyin Tugay Şen’in de içinde yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yarışında ipi göğüsleyen ve halkın teveccühü ile yeniden İzmir’i yönetmek üzere göreve getirilen isim CHP adayı Aziz Kocaoğlu oldu. KOCAOĞLU’NA TİRE’DEN YAKLAŞIK 24 BİN OY ÇIKTI Geçen yerel seçimlerde (2009 yılı yerel seçimleri) % 55 oy alarak en yakın rakibine 24 puan fark atarak raht bir şekilde kazanan Aziz Kocaoğlu, bu seçimde ciddi kan kayıpları yaşasa da, yine rahat bir şekilde kazandı. Kocaoğlu’na Tire seçmeninde toplam 23 bin 974 oy çıktı. Kocaoğlu’nun Tire seçmeninden aldığı bu oy sayısı, CHP’nin Tire Belediye Başkan Adayı olan Tayfur Çiçek’in aldığı oydan yaklaşık 4100 adet daha fazla oldu.  Bu da, Kocaoğlu’na diğer partilerden de oy gitmiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi. KOCAOĞLU TİRE’DE EN YAKIN RAKİBİNE 5 BİN OY FARK ATTI Tire’deki yerel seçimlerde, büyükşehir belediyesi başkanı için 53 bin 545 kişi oy kullandı.  Kullanılan bu oyların 3 bin 229’u geçersiz kabul edildi. Geçerli kabul edilen oyların adaylara göre dağılımı ise şöyle oldu: Aziz Kocaoğlu (CHP); 23 bin 974, Binali Yıldırım (AK Parti); 18 bin 875, Murat Taşer (MHP); 7 bin 706, Mehmet Ali Özüdoğru (SP); 908, Osman Özçelik (HDP); 767, Osman Varol (DP); 252, Vural Turan (BBP); 210, Hüseyin Tugay Şen (İP); 160.     HABER: KAMURAN KIZILBOĞA 
Tire’nin bu yıl ‘Bütünşehir Yasası’ ile İzmir Büyükşehir Belediyesi mücavir alan sınırları içine girmesi ile Tireli seçmenler, Pazar günü yapılan yerel seçimlerde büyükşehir belediye başkanlığı için de oy kullandı. Seçim heyecanı ve çekişmesinin yaşandığı alanlardan biri de burası idi.

İki dönemdir İzmir’de büyükşehir belediye Başkanlığı yapan ve bu seçimde yine CHP’nin adayı olarak meydanlara çıkan Aziz Kocaoğlu, AK Parti’nin halktan gelen büyük talep üzerine ikna edip İzmir’e büyükşehir belediye başkan adayı yaptığı Binali Yıldırım, MHP adına yarışa giren Küçük Menderes Havzası’nın yetiştirdiği bir isim olan Murat Taşer, iki dönem Kemalpaşa’da belediye başkanlığı yapmış olan ve halen Kemalpaşa’da ‘efsane başkan’ ismiyle anılan Saadet Partisi adayı Mehmet Ali Özüdoğru, HDP’nin eş başkan adayları Osman Özçelik ve Pınar Türk, Demokrat Parti adayı Osman Varol, Büyük Birlik Partisi adayı Vural Turan, Demokratik Sol Parti adayı Selçuk Karakülçe ve İşçi Partisi adayı Hüseyin Tugay Şen’in de içinde yer aldığı İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçim yarışında ipi göğüsleyen ve halkın teveccühü ile yeniden İzmir’i yönetmek üzere göreve getirilen isim CHP adayı Aziz Kocaoğlu oldu.

KOCAOĞLU’NA TİRE’DEN YAKLAŞIK 24 BİN OY ÇIKTI

Geçen yerel seçimlerde (2009 yılı yerel seçimleri) % 55 oy alarak en yakın rakibine 24 puan fark atarak raht bir şekilde kazanan Aziz Kocaoğlu, bu seçimde ciddi kan kayıpları yaşasa da, yine rahat bir şekilde kazandı. Kocaoğlu’na Tire seçmeninde toplam 23 bin 974 oy çıktı. Kocaoğlu’nun Tire seçmeninden aldığı bu oy sayısı, CHP’nin Tire Belediye Başkan Adayı olan Tayfur Çiçek’in aldığı oydan yaklaşık 4100 adet daha fazla oldu.  Bu da, Kocaoğlu’na diğer partilerden de oy gitmiş olabileceği ihtimalini akıllara getirdi.

KOCAOĞLU TİRE’DE EN YAKIN RAKİBİNE 5 BİN OY FARK ATTI

Tire’deki yerel seçimlerde, büyükşehir belediyesi başkanı için 53 bin 545 kişi oy kullandı.  Kullanılan bu oyların 3 bin 229’u geçersiz kabul edildi. Geçerli kabul edilen oyların adaylara göre dağılımı ise şöyle oldu: Aziz Kocaoğlu (CHP); 23 bin 974, Binali Yıldırım (AK Parti); 18 bin 875, Murat Taşer (MHP); 7 bin 706, Mehmet Ali Özüdoğru (SP); 908, Osman Özçelik (HDP); 767, Osman Varol (DP); 252, Vural Turan (BBP); 210, Hüseyin Tugay Şen (İP); 160.

 

 

HABER: KAMURAN KIZILBOĞA 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve buyuktire.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.