Vergi Haftasında esnaf odalarına ziyaret
Vergi Haftasında esnaf odalarına ziyaret
Vergi Haftası ziyaretlerini sürdüren Tire Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, dün Tiredeki esnaf odalarının başkanları ile bir araya geldi.
Ülkemizde 25 yıldır kutlanan, bu yıl 26.’sı gerçekleşen ‘Vergi Haftası’ etkinlikleri, 23 Şubat-1 Mart tarihleri arasında olmakta. Tire Vergi Dairesi yönetimi ve çalışanları tarafından da farklı etkinlik ve ziyaretlerle kutlanan Vergi Haftası, 23 Şubat günü Kaymakam ve Belediye Başkanlığı makamlarına yapılan ziyaretlerle başladı.
Akabinde okul, esnaf, örnek mükellefler, vergi rekortmenleri ve esnaf odası temsilcileri ile sürmesi gereken program çerçevesinde dün Tire’deki esnaf odalarının başkanları ile bir araya gelen Vergi Dairesi Müdürü Rıfat Demir, oda başkanlarına yaptıkları çalışmalar hakkında bilgiler verdi.
9 ODA BAŞKANININ 7’Sİ ORADAYDI
Tire Esnaf Kefalet binasındaki toplantı salonunda gerçekleşen ziyarette, esnaf odaları başkanları olarak; Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Ümit Ünalmış, Terziler Odası Başkanı Tayfur Etiğ, Berberler Odası Başkanı Saim Kabaağaçlı, Pazarcılar Odası Başkanı Cengiz Kaşan, Otobüsçüler Odası Başkanı Zeki Sessiz, Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Mustafa Zenginol ve Lokantacılar Odası Başkan Yardımcısı Latif Bayrı katıldı.
MÜDÜR DEMİR, DÜZELTEMENİN ADRESİ OLARAK ANKARA’YI İŞARET ETTİ
Ziyarette bazı oda başkanlarınca dile getirilen yeni yasal mevzuatla ‘unutulmaya yüz tutmuş meslek ve zanaatlarla uğraşanların’ “vergiden muaaf” edilmesinin çok güzel bir uygulama olduğu fakat, ‘kalaycılık’ gibi bazı mesleklerin bu uygulama içerisinde alınmadığı, unutulduğu belirtildi.
Bu sözler üzerine küçük bir açıklama yapan Müdür Demir, kendilerinin vergi dairesi çalışan ve yöneticileri olarak görevlerinin mevzuat, yönetmelik ve yasalar çerçevesinde çalışmaları sürdürmek olduğunu belirtti ve unutulup mevzuat içine alınmayan bir meslek için kendilerinin bu kapsam içine almaları gibi bir durumun söz konusu olmayacağını söyledi. Demir, yapılaması gereken değişiklik ve düzeltmelerin adresinin Ankara olduğunu işaret etti.
HABER: KAMURAN KIZILBOĞA
Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.